1. Innen indulj
  2. »
  3. Siófok – Balaton ’93...

Siófok – Balaton ’93 csoport

siofoki-aa-csoport-gyulesek-helyszine
Gyűléseink helyszíne: Siófok, Kele utca 23.

Csoportunk 1993.november 25.-én alakult elsőként a Balaton környéki régióban. A csoport fő mozgató rugója Bence társunk volt (aki már nincs közöttünk) – ő egy terápiáról került ki. Hallgatva segítői javaslatára és az A.A. iránymutatására, másik 2 társával együtt megalapította a Balaton ’ 93 A.A. csoportot Siófokon. Abban az időben csak Budapesten és Pécsett voltak gyűlések, ez is motiválta társainkat a csoport alapítására.

A kezdeti időszakban a gyűléseknek a város két patinás épülete is helyt adott: a Fő téren álló Víztorony ,majd a Karinthy-villa. Jelenlegi gyűléseink színhelyén 11 éve élvezzük a Ferences Nővérek szeretetét, amiért nagyon hálásak vagyunk. A csoportban tartott A.A.- születésnapokon ők is szívesen részt vesznek, és együtt örülnek velünk társaink józansági ünnepén. Jelenlegi honi csoportunk létszáma 29 fő.

2005-ben alakult meg Siófokon az Al-Anon, amely a szombati gyűlésünk előtt, 15-16 óra között tartja gyűlését. Sok alkoholista hozzátartozó kapott itt vigasztaló, együttérző szavakat, s megerősítést arról, hogy az alkoholizmus családi betegség is, ő is tehet azért, hogy az élete megváltozzon, és alkoholista család tagjával egy szebb, tisztább, új alapokon nyugvó életet élhessen.

A Balaton környékén Siófokon volt az első A.A. gyűlés, ezért szinte minden környező településen, ahol gyűlés alakult, csoportunk segített, bábáskodott, támogatott minden kezdeményezést. Nagy örömmel mentek csoportunk tagjai az újonnan alakult gyűlésekre, segítve a kezdeti nehézségeken, átadni az A.A. üzenetét a még újonnan érkezőknek.

Sokan kezdték csoportunkban a józanodásukat, ezek a társaink nagy szeretettel jönnek vissza hozzánk, és sok esetben józansági évfordulójukat is itt tartják. Csoportokat alapítottak szűkebb környezetükben, lakóhelyükön, ezzel viszik és adják át az A.A. üzenetét-„Van megoldás!”
Gyűléseink tematikája igazodik az A.A. hagyományaihoz, rendszeresen tartunk lépés-és érzés- gyűlést, a hagyományokról is gyakran szót ejtünk, valamint a visszaesési jelek is témák szoktak lenni.

Üzenetátadást is végez csoportunk, jelenleg a nágocsi terápiára járunk, (bár ez most a vírus-helyzet miatt szünetel), havi rendszerességgel. Aktívan tarjuk a kapcsolatot a régió többi csoportjával, gyakran járunk születésnapokra, egynapos találkozókra. Nyáron az ország más részéről is ellátogatnak hozzánk, hiszen a józanság a nyaralás alatt is fontos! Sőt ! Akkor igazán…

Törekszünk arra, hogy csoporttagjaink hozzájussanak az A.A. irodalomhoz, igen nagy számban vásároljuk az A.A. újságját. Új tagjainkat ösztönözzük az irodalom olvasására: hitvallásunk, hogy az irodalom olvasása nagyon sokat segít a józanság megtartásában.
A Pannon Régió megalakulása óta aktívan részt veszünk a munkájukban. Hálásak vagyunk, hogy 2019-ben a Pannon Regionális Találkozó főszervező csoportja voltunk, segítséget kapva a lellei csoporttól, és a veszprémi Viadukt csoporttól. Köszönjük, hogy segíthettünk és részesei lehettünk résztvevő társaink józanodásának. A Régió munkájában társnőnk személyében választmányi tagunk is van.

Nagy tervünk és vágyunk a 2023-as Országos A.A. Találkozó megszervezése, mivel csoportunk abban az évben fogja ünnepelni 30 éves megalakulását. Bízunk benne, hogy törekvésünk sikerrel jár, és méltó módon köszönhetjük meg az A.A. közösségének hogy vagyunk!

A vírus-helyzet most nem engedi, hogy személyesen találkozzunk, de tartjuk a kapcsolatot, többen részt veszünk a régió és a országos A.A. online gyűlésein, és nagyon várjuk már, hogy újra megölelhessük egymást, élőben hallgathassuk egymás megosztásait. Hogy újra együtt józanodjunk, mert „egyedül nem megy”, és újra belemerülhessünk a gyűlés atmoszférájába, mint egy puha takaróba!

Szeretettel várunk minden kedves társunkat, és leendő társunkat Siófokra, a Balaton ’ 93 csoport A.A. gyűléseire. Higgyétek el, itt még a Nap is a józanodásunknak örül!

Gyűlésünk címe: Siófok, Kele u.23. Ferences Rendi Szegénygondozó Nővérek rendháza
Ideje: csütörtök és szombat 16.30—17.30-ig. Minden hónap 1.és 2. gyűlése nyitott.