1. Innen indulj
  2. »
  3. Viadukt csoport – Veszprém

Viadukt csoport – Veszprém

veszprem-aa-viadukt-csoport-helyszine
A csoport gyűléseinek helyszíne: Családsegítő Központ, Mikszáth Kálmán u. 13.

Az Anonim Alkoholisták veszprémi Viadukt csoportja 2008. november 12-én tartotta első gyűlését, egy szerdai napon, 17:30-kor; korábban a megyeszékhelyen nem működött csoportja a közösségnek. Az alapítás szolgálatát János, Tamás és Zsuzsa társaink végezték, az alakuló ülésen már Terka is velünk volt.

A csoport alapításához a siófoki és a pápai csoportoktól kaptunk segítséget és támogatást. A hagyományok mentén működő csoport gyors növekedésnek indult, egy év múlva már 10-15 fő között volt az állandó tagok száma.

A térségben élő, segítséget kereső alkoholistákhoz több módon jutattuk el üzenetünket, a közösség új csoportjának hírét: napilapban cikkeket helyeztünk el, információs gyűlést szerveztünk szakemberek részére, létrehoztuk és működtettük a csoport érdeklődők számára elérhető telefonvonalát, ami jelenleg is működik. Kérésre lakásokba, kezelőintézménybe is elvittük üzenetünket.

A csoport 2009 óta folyamatosan üzenetátadást teljesít a sümegi pszichiátrián, s ugyanezt tett a dobai terápiás intézményben is, annak ez évi megszűnéséig.

A csoport újabb gyűlést indított 2012. januárjától (vasárnap 17.30 óra), majd 2016-tól elindítottuk a harmadik gyűléshelyet (szombat 10 óra) is. Néhány társunk kezdeményezésére ez a gyűlés 2020. januárban önálló csoporttá vált.

Csoportunkban hagyománya van a lépésgyűlések és a kezdőgyűlések indításának, s a hónap első gyűlései nyitottak az érdeklődők előtt. A megalakulás óta havi rendszerességgel tartjuk lelkiismereti gyűléseinket, a csoportszolgálatokat egy éves rotációval látjuk el.

Rendszeresen részt veszünk az országos és regionális találkozókon, hívásra szolgálatot vállalunk.

Tagjaink látogatják a térségbeli csoportok gyűléseit is. A kezdetektől élénk kapcsolataink vannak szlovákiai AA-csoportokkal, részt veszünk találkozóikon, támogatunk alakuló csoportokat. 2010-ben Erdélyben jártunk AA-találkozón. Meghatározó élményt jelentett számunkra a lengyel társak 2014. évi 40 éves, és 2019. évi 45 éves országos találkozóján való részvételünk.

Az AA nagyobb közösségét érintő szolgálataink a következők:

  • A 2013. évi, jubileumi országos AA-találkozó megszervezése, 
  • a csoportunk is csatlakozott a 2015-ben alakult AA Pannon Régióhoz, 
  • megszervezte (más csoportokkal együtt) az első, majd 2016-ban a második Pannon Regionális Találkozót Veszprémben.

 

A vírusveszély időszakában online gyűléseket indítottunk.