Műhelygyűlés találkozó Győrben

2023. február 18-án a magyarországi AA Pannon Régiójának csoportjai egynapos műhelygyűlés-találkozót rendeztek ,,Lépjünk Együtt’’ címmel Győrben. A rendezvényre a Czuczor Gergely Gimnáziumban került sor. A találkozón négy AA-műhelygyűlést tartottak, melyek témái a Pannon Régió létrejöttével, az üzenetátadás módjaival, s a régiós együttműködés különböző formáival voltak kapcsolatosak.

A találkozón mintegy 70 társunk vett részt, a régión kívülről is többen érkeztek, az ország különböző helyeiről, Szegedről, Debrecenből, Budapestről, Sopronból, Pécsről, sőt, a határon túli magyar nyelvű csoportok is képviselve voltak Szabadkáról és Dunaszerdahelyről érkező társaink révén.

Újdonságnak számított, hogy a szervezők AA-tagok mellett az ,,AA Barátai” közül is többeket meghívtak. Közülük Dr. Cseh Sándor, és felesége Dr. Smodics Katalin, mindketten hegyeshalmi orvosok, Dr. Demetrovics Szilárd, péri orvos, Elmer István író, újságíró, Havassy Anna Katalin, újságíró, Márta nővér, a Szent Ferenc Kisnővérei közösségből, Bükkszentkeresztről, M. Katalin, az Al-Anon tagja, és Takaró Lajosné Marika, a mosonmagyaróvári DrogPont Szenvedélybetegeket Segítő Szolgálat nyugdíjas munkatársa fogadták el a meghívást.

A szervezők ugyancsak meghívták a Győr+ Média TV-stábját annak érdekében, hogy az AA Barátai közreműködésével egy kerekasztal-beszélgetésen ismerkedjenek az Anonim Alkoholisták tevékenységéval, programjával. A beszélgetést Elmer István moderálta, s a beszélgetésről rövid összefoglaló olvasható itt.