Üzenetátadás a régióban

A közelmúltban sikerült személyes kapcsolatot teremteni a győri és a szombathelyi katolikus egyházmegye plébánosaival, akik hivatásuk révén gyakran kerülnek kapcsolatba még szenvedő, illetve a felépülés útját kereső társainkkal.

Kedves Társaink!

Az A.A. Pannon Régió csoportjainak együttműködése a járványhelyzet okozta korlátozások idején is hatékonyan segítette elsődleges célunk, az üzenetátadás szervezését a régióban. A közelmúltban sikerült személyes kapcsolatot teremteni a győri és a szombathelyi katolikus egyházmegye plébánosaival, akik hivatásuk révén gyakran kerülnek kapcsolatba még szenvedő, illetve a felépülés útját kereső társainkkal, vagy azok hozzátartozóival.

Annak érdekében, hogy ezek az egyházi személyek megfelelő információval tudják ellátni segítséget kereső, kérő híveiket, a győri egyházmegyében hozzávetőlegesen 150 plébánosnak juttattunk el egy kis csomagot, melyben – rövid ismertető levél kíséretében – az ,,A Klérus kérdez az Anonim Alkoholistákról”, ,,Az újonnan jövők kérdezik”, és a ,,Van alkoholista az életedben?” című pamfletek, valamint a régió gyűléslistája, és az A.A. Pannon Régió honlapjának linkje található.

Ugyanez a kis csomag készül most a szombathelyi egyházmegye mintegy 120 plébánosa számára, mely az elkövetkező napokban fog eljutni a címzettekhez. Folyamatban van az esztergomi, a kaposvári, a székesfehérvári, és a veszprémi egyházmegyékkel való kapcsolatfelvétel is.

Mindez természetesen nem valósulhatna meg a régió csoportjainak anyagi segítsége nélkül (pamfletek költségei, utazási, illetve postaköltségek, nyomtatás, fénymásolás), hiszen az elmúlt időszakban nem voltak a régióban olyan rendezvények, találkozók, amelyek révén bevételhez juthattunk volna. Ennek a projektnek a zökkenőmentes folytatása érdekében egyelőre tehát a továbbiakban is számítunk a csoportok, illetve társaink segítségére.